Forumi Evolucion


Join the forum, it's quick and easy

Forumi Evolucion
Forumi Evolucion
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gatimi i preferuar?

5 posters

Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Sennia Wed Mar 24, 2010 3:28 pm

A ju pelqen te gatuani? Cili eshte specialiteti juaj?
Sennia
Sennia
Moderator
Moderator

Anzahl der Beiträge : 852
Reputation : 4
Anmeldedatum : 09/03/2010
Alter : 31

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Eria Wed Mar 24, 2010 3:58 pm

Gatuaj dhe me mjaft qejf...me pelqen te gatuaj taven me kunguj,ndoshta sepse e pelqej vete shume :D...me pelqejne gjithashtu kerpudhat,brokoli dhe panxhari,por prape se me shijojne vete shume...Pervec peteve te byrekut(te cilat skam marre mundimin ti mesoj ndonjehere)..nuk besoj ka gje shqiptare qe sdi ta bej,po perfeksionohem dhe ne kuzhinen gjermane :D...Gatuaj me sh kenaqesi por ne pergjithsi them qe nuk di :D..(mgjthse se beson njeri)...qe te mos ma ngecin mua gatimin,edhe pse si perfundim e bej une :D..Sic thashe tava me kunguj ngelet e preferuara ime..si per ta bere si per ta ngrene :D..
MEqe ra fjala sot kam mish pule te skuqur,me domate qepe e hudhra,spinaq te skuqur ,edhe pilaf...po shkrij talentin ne kuzhine :D
Eria
Eria
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 430
Reputation : 4
Anmeldedatum : 14/02/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Sennia Wed Mar 24, 2010 4:10 pm

Eria edhe une pete byreku nuk di, nuk dua ti mesoj, vetem me pete te gatshme di ta bej byrekun. Une nuk gatuaj shpesh, se me gatimin ne shtepi merret mami, gjithsesi disa gjera di te bej si supe, gjelle te ndryshme, tave me speca te mbushura, tave kosi, pastice etj por me shume gatuaj embelsira ia kam marr mire doren. Ne vere kur kam me shume pushime eksperimentoj shume me to :D
Sennia
Sennia
Moderator
Moderator

Anzahl der Beiträge : 852
Reputation : 4
Anmeldedatum : 09/03/2010
Alter : 31

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Eria Wed Mar 24, 2010 4:15 pm

Une jam rritur me gjysher ne shtepi Sennia dhe ime me ka punuar,kam mesuar qe shume e vogel te gatuaj,me keshillat e mamit dhe te gjyshes qe me rrinte ne koke...Meqe me kujtove te gatuarit, qepet i kam pasur tmerr ti grija,dhe mi bente gjyshi,nderkohe qe une dhe gjyshja benim te tjerat gati :D...Petet nuk kam dashur vete ti mesoj,mgjthse kam tentuar njehere,po mu sos durimi shpejt,,,dhe e lashe gjysem :D...Dhe une nuk ndjek kurre nje recete fikse,gjithcka e bej me hamendje dhe eksperimente..Im vella eshte fansi im me i madh kur gatuaj,se i vij pas avazit,gjithcka qe do ai ia bej...ah po..kjo eshte njera nga arsyet pse kam mesuar te gatuaj se ime me,kur i kerkoja dicka me thoshte beje vete :D...duhet ta mesosh dhe ti...edhe im vella e mesoi kete dhe sa here jam atje,me paraqet listen e kerkesave,dhe motra ia ploteson nje nga nje Smile :D
Eria
Eria
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 430
Reputation : 4
Anmeldedatum : 14/02/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Lilly Thu Mar 25, 2010 12:29 am

Ndonje deshire te madhe per te gatuar nuk kam,por jo se nuk me pelqen.Kur me duhej te mesoja te beja byrek mami im s'duronte shume edhe me binte me okllak ne koke hahahahaha edhe gjyshja me thoshte te shkoja te mesoja duke lozur me balte,keshtu me ne fund mesova.Per te gatuar mire eshte Nela,eshte me e mira per te gatuar dhe pritur njerez qofte edhe 30 vete per sebepe.Gatuan shkelqyeshem.
Lilly
Lilly
Global Moderator
Global Moderator

Anzahl der Beiträge : 751
Reputation : 10
Anmeldedatum : 13/12/2009

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Tue Apr 06, 2010 6:29 am

ok nisim nje pjate tipike italiane
i gnochi
per te bere gnochi duhen patate 5 kokrra mesatare,miell 100 gr 1 veze dhe kripe
pergatitja
zihen patatet shtypen ose kalojn ne rende,perzihet me vezet dhe millin deri sa te formohet nje mase -si per te bere peta brumi sduhet te punohet shume. behen ne kallama pritet nje cm si te ishte cigare e kalojme ne te kunderten e pirurit per ti dhene formen qe deshoirojme i vendosim te ndara dhe ju hedhim miell ti ndajme njera nga tjetra pastaj veme tenxheren me uije te valoje i hedhim dhe i nxjerrim sapo te ndrihen ne siperfaqe
me se i sherbejme - ka shume menyra 1 pana ,2 salce e kuqe,3 salce djathi ( ne pak qumesht hedhim lloje te ndryshme djathi fontina grana etj) 4 gjalp dhe sherbel
uroj ta provoni dhe tju pelqeje gatim te kendshme!
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Tue Apr 06, 2010 6:39 am

si behen te famshmet lasagna
bejme brumin si per peta normale-por me vezeee i hapim ato me kallm jo me vaj apo jastik etj( si bej une me petat e byrekut) sduhet te jene shume fine.i lem te thahen nder kohe qe pergatisim salcen per ti shtruar
marrim nje qep te vogel e grime imet fare e skuqim i hedhim pasi te jete bjonde perimet qe duam spece patelgjan karota cte kemi e cte duam ne fund mishin e grire i perziem kur shikojme qe jan gjysem te skuqura i hedhim salcen e domateve i leme ne zjarr te avashte te zihet nderkohe ne nje tenxhere te vogel bejme beshamelen( sh e thjeshte gjalp miell dhe qumesht) lyejme tepsine me gjalp vendosim nje shtrese peten e hapur pastaj beshamelen salsen e keshtu me rradhe 5 kate max pastaj e vendosim ne furre 250 gr per 45 min. eshte fantastikeeeeeeeeee
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga shpirti binjak Tue Apr 06, 2010 7:07 pm

Ai i qytetit tim Elbasanit dhe dhe ka dite qe e abinoj me kete italian :tave kosi ,tave dheu ,corbe ,planc ,imam bajalldi ,speca te mbush,qull me arra,qofte , ....mjaft se po me ben barku gerr gerr ...urrej embelsirat sepse si ha dhe vete dhe si bej shpesh...nga ushqimi italian me pelqen arrosto dhe "lasagne con il pesto "
shpirti binjak
shpirti binjak
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 60
Reputation : 0
Anmeldedatum : 09/01/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Tue Apr 06, 2010 7:26 pm

do receten ?
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga shpirti binjak Wed Apr 07, 2010 6:19 pm

ely shkruajti:do receten ?

per cfare ?
shpirti binjak
shpirti binjak
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 60
Reputation : 0
Anmeldedatum : 09/01/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Wed Apr 07, 2010 9:26 pm

te pelqente lasagna con pesto dhe arrosto.....te pyte do receten?
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Sun Apr 25, 2010 9:43 pm

sot kam bere eksperiment ne guzhine
mora mishin e bardhe te gjel detit e bera si berxolle
mora dy veze e i rraha me pak majdanoz dhe i zquca si petull (fritata)
zieva dy karota.
hapa berxollen e pergatitur i vendosa siper fritaten siper karotat te mbeshtjella me speck dhe i rrutullova te gjitha se bashku ..
ie skuqa pak ne gjalp pastaj i hodha pak vere te bardhe dhe e lash ne zjarr te avasht per 30 min
(doli sh e mire)
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Sennia Mon Apr 26, 2010 1:27 pm

ely shkruajti:sot kam bere eksperiment ne guzhine
mora mishin e bardhe te gjel detit e bera si berxolle
mora dy veze e i rraha me pak majdanoz dhe i zquca si petull (fritata)
zieva dy karota.
hapa berxollen e pergatitur i vendosa siper fritaten siper karotat te mbeshtjella me speck dhe i rrutullova te gjitha se bashku ..
ie skuqa pak ne gjalp pastaj i hodha pak vere te bardhe dhe e lash ne zjarr te avasht per 30 min
(doli sh e mire)

mmm e kendshme si recete :D
Sennia
Sennia
Moderator
Moderator

Anzahl der Beiträge : 852
Reputation : 4
Anmeldedatum : 09/03/2010
Alter : 31

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Tue Apr 27, 2010 9:48 pm

sennia e thjesht per tu bere :D
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Wed Apr 28, 2010 5:00 pm

mish lepuri ne vere te bardhe!!

mora thelat e mishit te lepurit i lava dhe ashtu te lagura i kalova ne miell,
nje qep mesatare te bardhe e griva imet dhe e vendosa ne nje tenxhere me pak gjalp ne zjarr te avashte hodha qepet e grira imet dhe i lash deri sa u ben bionde hodha copat e mishit te lepurushit ( sa gjynah i shkreti) deri sa mishi te marre ngjyre duke i mbajtur nen kontroll dhe perzier here pas here kur marrin pak ngjyre i hodha dy gota vere te bardhe (cilesi e fundit normalisht kursimmm....hahahahha)i perziva dhe i lash te picen avash i hodha edhe nje gote uije per 30 minuta ishte i gatshem....(mmmmmmmmmmmm te lepish gishtat....edhe se me vjen keq per lepurushin)))/ ne nje pjate te madhe katrore hodha nje porcion te mishit te sapogatuar duke e zbukuruar me lengun e formuar dhe ne cepin e kundert te pjates fontina (lloj djathi-e shkriva ne qumesht dhe e hodha si shtrese te bardhe poshte siper perimen qe ju pelqen une vendosa domaten te ndare ne yll dhe ku ishte e prere i vendosa feta kastraveci...kryeveper!!!)
eksperimenti me sukses
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga ely Thu Apr 29, 2010 4:08 pm

arrosto made in ely::
mora copen e mishit te vicit i bera vrima e ne vrimat vendosa copa te ndryshme perimesh(karota...aloro...qep(pak) ..patate (te prera per se gjati) rozmarine) e squqa ne vaj ulliri deri sa mori shume ngjyre. e hoqa nga zjarri dhe e vendosa ne nje pjate.
ne vajn qe skuqa mishin hodha dy thelbinj hudhre pasi u squqen i hoqa.pastaj qep te grira rrethore,pasi u ben bionde carota te prera me feta shume te holla rrethore aloro e rzmarine pasi u bene e vendosa serish mishin dhe i odha 1 gote vere te bardhepasi e avulloj veren i hodha e 1/2 uije krip 20min ne tenxhere me presion dhe nxorra mishin ne nje pjate (frulova perbersit dhe pasi preva mishin ne fata i hodha siper si dekorim dhe per shije kete mase...(ha ha ha po behem guzhinjere me duket )
ely
ely
Anëtar
Anëtar

Anzahl der Beiträge : 239
Reputation : 6
Anmeldedatum : 31/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Gatimi i preferuar? Empty Re: Gatimi i preferuar?

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi